U Salgu borba za ebt Finals!

29/07/2016

Od petka do nedjelje (29.-31.7.) održava se Salgo Cup, drugu godinu zaredom bodovno najjači turnir u Europi. Na sjeveru Mađarske se prošle godine skupila krema europskog rukometa na pijesku, a mi smo osvojili 8. mjesto nakon što smo u skupini pobijedili u svim utakmicama i nakon toga ispali od španjolskog CBP Algecirasa. No tada nam je to bilo dovoljno za plasman na ebt Finals, jer su naši konkurenti Chemo profili Zagreb i KRP Sokol bili lošije plasirani.

Ove godine uoči Salga ulazimo kao treće ekipa na ebt rang ljestvici, iza Detono Zagreba i domaćina turnira Salgótarjáni Strandépítoka. Borbu za ebt Finals vodimo s Detonom, jer za razliku od prošle godine samo jedan hrvatski klub izboriti će plasman. Detono ima bodovnu prednost, no za očekivati je kako će obje ekipe osvojiti bodove na Salgo Cupu koji će tako ući u konačno bodovanje (boduju se tri najbolja turnira). U konačan zbroj bodova ulaze i Zagreb Open i Novi Sad, a trenutno imamo isti broj osvojenih bodova sa spomenutih turnira, te će ekipa koja bude bolja na Salgo Cupu u konačnici izboriti nastup na ebt Finalsu iduće godine.

Na Salgo Cupu ove godine nema španjolskih ekipa među 20 sudionika u muškoj konkurenciji. Osim nas i Detona, na turniru nastupa i BHC Čakovec. Na turnir dolazi i nizozemski Camelot, ruski Ekaterinodar, slovački Balon’s Gang, srpski Helios Beograd i njemački Beach & Da Gang Münster.

BHC Sesvete nalaze se u skupini s četiri mađarske ekipe – Dabas Beach Boy’z, Strand$pitok IFI, Oroshaza Hir-Sat i Paloc Pumak KSE. Od navedenih ekipa igrali smo jedino protiv Hir-Sata i to na prošlogodišnjem Balaton Openu u utakmici drugog kruga (pobjeda Mađara 2-0) koja nije imala rezultatskog značaja.

Na turnir putujemo bez Romana Dizdara, Marija Lackovića i Zvonimira Mišara, a umjesto njih će otputovati Dario BegonjaIgor Smolković (BHC Dubrava) i Filip Bistrović (KRP Sokol).

Trener Kristijan Žagar iznio je svoja očekivanja od turnira:

“Na turnir idemo s ciljem da izborimo ebt Finals drugu godinu zaredom. To neće biti lako jer na turniru nastupa puno dobrih ekipa, a unatoč izostancima važnih igrača mislim da imamo dovoljnu kvalitetu da to nadoknadimo širinom kadra i da se to neće osjetiti na našoj igri. Dabas Beach Boy’z smo gledali na Zagreb Openu gdje je i naša druga ekipa odigrala utakmicu protiv njih, ali i u Novom Sadu tako da znamo kako igraju, dok smo protiv Hir-Sata igrali lani. Druge dvije mađarske ekipe su nam nepoznanica, ali mislim da ponajviše ovisimo o sebi i ako naša igra bude na razini mislim da neće biti problema oko prolaska grupe.”

Naše lijevo krilo, Ivan Ćurković, ima slična očekivanja:

“Jedva čekamo turnir, ove godine je to najjači turnir u Europi, a za nas i najbitniji jer smo opet u borbi za plasman na ebt Finals. Nije fer što se jedna ekipa neće plasirati, jer smo i Detono i mi to zaslužili, što se može vidjeti i pogledom na ebt ljestvicu koja kaže da smo oboje među tri najbolje ekipe. Moramo ući u svaku utakmicu kao da je finale i ako bude tako vjerujem da ćemo po završetku turnira ponoviti prošlogodišnje slavlje.”

RASPORED
30.7. 09:40 vs Dabas Beach Boy’z
30.7. 13:40 vs Strand$pitok IFI
30.7. 16:20 vs Oroshaza Hir-Sat
30.7. 19:00 vs Paloc Pumak KSE

comments