Tako blizu, a tako daleko!

21/05/2016

Drugog dana ebt Finalsa igrali smo utakmice protiv hrvatskih prvaka Detono Zagreba i poljskih prvaka BHT Auto Forum Petra Plock. Upisali smo pobjedu i poraz te nažalost završili tek četvrti u skupini.

U prvoj utakmici po prvi puta smo porazili Detono Zagreb i otvorili si put prema polufinalu. Prvi set su protivnici zasluženo pobijedili rezultatom 23-18, dok smo u drugom setu odigrali s markerom na desnom krilu što se pokazalo vrlo uspješnim te smo pobijedili 21-18. U raspucavanju po kiši igrači Detona se nisu snašli te su od pet šuteva čak četiri puta promašili okvir gola. Naši dečki su pogodili tri puta od pet pokušaja i upisali pobjedu.

Druga utakmica igrala se u 18h po lokalnom vremenu protiv poljskih prvaka koji su i dalje bili u šansi za prolaz jer je srpski BHC 2areg u međuvremenu pobijedio Ekaterinodar s 2-0 u setovima. Prvi set smo odigrali fantastično, vjerojatno i najbolji set na turniru, te pobijedili rezultatom 25-14. Drugi set je bio čista suprotnost, a protivnici su iskoristili našu lošu obranu i pobijedili s 27-18. Raspucavanje se opet igralo po kiši, a ovoga puta nismo imali sreće i upisali smo drugi poraz na turniru. Tijekom cijele utakmice bodrili su nas sportski prijatelji iz BHC 2arega.

Paralelno su igrali Detono Zagreb i Ekaterinodar, a hrvatski prvak je slavio s 2-0 u setovima i izborio polufinale. Rusi su završili na 4 boda, isto kao i mi i Poljaci, ali su imali najbolji međusobni omjer te također izborili polufinale. Ekipa BHT Auto Forum Petra Plock je u tom krugu završila na drugom mjestu (trećem u skupini) te će igrati za 5. mjesto protiv portugalskog V. Gaw / Café Rossio. Nama preostaje utakmica za 7. mjesto protiv španjolskog CBP Algecirasa. U polufinalu igraju Detono Zagreb i grčki G.A.S. Kilkis Akropolis, dok drugi par čine Paksoft Camelot i Ekaterinodar. U skupini B se odigrao slična rasplet te su tri ekipe imale po 4 boda, a u tom krugu su Grci bili najuspješniji te sretno izborili polufinale.

Svoj osvrt na drugi dan ebt Finalsa dao je pomoćni trener Marko Ćurković:

„Mislim da smo svi tužni konačnim raspletom, jer smo svakako zaslužili igrati za bolji plasman od 7. mjesta, ali jednostavno se sve tako posložilo i mi smo ostali kratki za polufinale. Sama igra je danas bila vrlo dobra, posebice drugi set protiv Detono Zagreba i prvi set protiv Poljaka koji je vjerojatno bio i najbolji na turniru. Nažalost obrambeno smo loše reagirali u drugom setu protiv Poljaka i ta doza sportske sreće koju smo imali protiv Detona nije nas pratila u raspucavanju protiv Petre Plock. Mislim da ebt Finals nikada nije bio ovako izjednačen, a sama činjenica govori da su u obje skupine po tri ekipe imale isti broj bodova i bile na rubu polufinala. Mi ćemo probati osvojiti to 7. mjesto i završiti turnir s pobjedom protiv naših prijatelja iz CBP Algecirasa.“

comments