Sesvećanke u dresu Hrvatske!

20/06/2017

U nedjelju (18.6.) je završilo juniorsko Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku, a naš klub je imao predstavnika u obje selekcije. Marko Pranjić je s muškom selekcijom osvojio 5. mjesto, a Mia Tupek sa ženskom selekcijom 10. mjesto.

Po prvi puta BHC Sesvete ima i reprezentativke u seniorskoj reprezentaciji. Jučer su naše rukometašice otvorile Europsko prvenstvo tijesnim porazom od Italije nakon raspucavanja, a danas se nastavljaju utakmice u skupini. Ana Anđelić i Lucija Peraica nose dres Hrvatske i to u svome Zagrebu, a na širem popisu bila je i naša Iva Dominiković. Radi se o djevojkama koje su budućnost naše izabrane vrste, jer sve tri djevojke imaju 20 ili manje godina.

Ana Anđelić igra na poziciji pivota u napadu i centralnog obrambenog igrača u obrani:

“Pripreme su bile odlične, iako smo imale malo vremena pripremiti se. Mislim da sam dobro iskoristila vrijeme provedeno u reprezentaciji, popravila sam neke stvari u igri i nadam se da ću i dalje napredovati. Sama atmosfera u svlačionici je odlična, ne poznajem baš najbolje ostale ekipe, ali svakako želimo doći do četvrtfinala, a kasnije je sve moguće i nadamo se najboljem. Čast mi je nositi hrvatski dres.”

Lucija Peraica igra primarno na poziciji specijalista, ali može igrati i lijevo krilo. Na turniru u Zaprešiću proglašena je u all-star team, a dobre igre pokušati će nastaviti i u nacionalnom dresu:

“Odličan je osjećaj igrati za reprezentaciju. Ovo mi je ipak prvo veliko natjecanje s reprezentacijom, pa mi je sve još malo neobično, ali lagano se privikavam. Pošto igramo doma, mislim da bi polufinale bilo vrlo dobar rezultat i za nas i za publiku koja nas prati. Mi smo mlada ekipa, dosta nas nema iskustva, tu nam puno pomažu iskusnije cure i mislim da ćemo biti sve bolje kako natjecanje ide kraju.”

comments