Osvojeno 5. mjesto u Novom Sadu!

27/06/2016

Na novosadskom Štrandu se od 24. do 26. lipnja održavalo 10. izdanje poznatog turnira rukometu na pijesku. Ove godine je u muškoj konkurenciji nastupilo 16 ekipa iz Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Rusije i Srbije. Mi smo dobili izuzetno težak ždrijeb. Najprije smo smješteni u skupinu sa srpskom ekipom Leto 2002, mađarskim Budaörs Beach Starsima i hrvatskom reprezentacijom. Prvu utakmicu igrali smo u subotu rano ujutro i uz malo muke porazili Leto 2002 nakon raspucavanja. Dva sata kasnije pripredili smo veliko iznenađenje i porazili reprezentaciju Hrvatske nakon raspucavanja! Podsjetimo, riječ je o četverostrukom prvaku Europe i svjetskom viceprvaku. U posljednoj utakmici porazili smo Mađare (s kojima smo prošle godine dva puta igrali na Salgo Cupu) rezultatom 2-0. U skupini C s kojom smo se križali na prvom mjestu završio je ruski Ekaterinodar, dok je naš protivnik u četvrtfinalu bila reprezentacija Mađarske koja je završila na drugom mjestu.

Prvi set četvrtfinala odigrali smo vrlo dobro, ali nismo iskoristili prilike pred kraj seta i to su Mađari kaznili pogotkom u zadnjim sekundama i tako ostvarili prednost nakon prvih 10 minuta. Drugi set je bio prilično izjednačen, no u zadnje dvije minute radimo nekoliko velikih grešaka i protivnici se odvajaju na nedostižnu prednost.

U razigravanju od 5. do 8. mjesta porazili smo dvije srpske ekipe – BHC 2areg i BHC Helios Beograd i na kraju osvojili 5. mjesto, dok je turnir očekivano osvojila hrvatska reprezentacija pobjedom protiv ekipe Salgótarjáni Strandépítok u finalu. Treće mjesto pripalo je reprezentaciji Mađarske, dok je četvrti bio Detono Zagreb. U ženskoj konkurenciji turnir je osvojila talijanska ekipa Esercito FIGH Futura Roma kojoj je pošlo za rukom poraziti mađarsku ekipu Agenta Girls, dvostruke osvajačice ebt Finalsa. Broncu je uzela Kontesa Nera pobjedom protiv Detonatorica.

Svoj osvrt na turnir dao je naše desno krilo Mario Lacković:

“Nakon što su se slegli dojmovi, mogu reći da sam zadovoljan kako smo odigrali. U četvrtfinalu nismo imali sreće te smo poraženi od Mađara i skor 5-1 na turniru i peto mjesto nije realna slika situacije, ali smo dokazali da se naš klub može boriti s najboljim reprezentacijama na pijesku. To nam je veliki poticaj za daljnji napredak i za ostale turnire.”

Turnirom je bio zadovoljan Romano Dizdar, naš iskusni marker:

“Turnir je bio odličan, organizacija vrhunska, a suđenje na mjestu. Dosta jaka konkurencija, ali bez obzira na to pokazali smo da možemo svakoga dobiti samo zato što igramo i ponašamo se kao pravi kolektiv i prava ekipa. Falilo nam je malo sportske sreće, ali bez obzira na to jako sam zadovoljan igrom. Jako se veselim dolasku sljedeće godine i pozivam sve koji nisu bili tamo da dođu.”

Na turniru smo nastupili u sastavu: Toma Akmadžić, Ivan Ćurković, Romano Dizdar, Klaudio Hranjec, Mario Lacković, Dominik Marković, Igor SmolkovićFilip Škrlec, Ante Tomić i Ivan Udovičić.

comments