Nakon Ivanića na korak do Final Foura!

14/06/2017

Drugi turnir prvenstva Hrvatske (9.-11.6.) tradicionalno se kao i zadnjih nekoliko godina održao u Ivanić Gradu u sklopu kompleksa hotela Sport. U vrućem Ivaniću smo ponovno nastupili s 3 ekipa te napravili dobar rezultat.

Prva ekipa je u grupnoj fazi pokazala svu raskoš svoje kvalitete te je prošla u daljnju fazu natjecanja sa samo jednim izgubljenim setom. Utakmice protiv kvalitetnih ekipa Čakovca i White Boysa odrađene su rutinski, mirno i sa sigurnošću u završnici. Našim dečkima jedino je set uspjela uzeti juniorska selekcija Hrvatska, ali sve se to dogodilo u rezultatski nebitnoj utakmici jer je u trenutku odigravanja te utakmice naša ekipa već imala osigurano prvo mjesto u skupini. U četvrtfinalu ždrijeb je naše dečke spojio s ekipom Minden u kojoj ima nekoliko reprezentativci Hrvatske. Još jednom smo pokazali kako možemo parirati i najboljim europskim igračima i s 2-0 osigurali polufinale. U polufinalu smo se susreli sa „susjedima“ iz Dubrave koji su na ovaj turnir došli u vrlo jakom sastavu potaknuti ranim ispadanjem na turniru u Zaprešiću. Odradili smo vrlo dobro prvi set i gotovo čitav drugi set, no onda je u posljednjih 30 sekundi došlo do pada koncentracije te smo ispustili prednost od tri gola i poklonili Dubravašima set. Dečki iz Dubrave uvidjeli su svoju šansu te kroz shoot-out došli do finala, a mi smo utjehu morali tražiti u utakmici za treće mjesto koju smo igrali protiv Chemo-profila.

„Na kraju nije sve ispalo kako smo mi zamišljali ali sve u svemu još jednom smo odigrali vrlo kvalitetan turnir i pokazali da ćemo ove godine konkurirati za titulu prvaka Hrvatske. Usudio bih se reći kako smo ovim turnirom zasigurno osigurali Final Four u Varaždinu.“– izjavio je dopredsjednik kluba Mario Lacković.

Drugoj ekipi ponovila se nesreća sa turnira u Zaprešiću te su i ovoga puta dobili najtežu skupinu na turniru. Dovoljno govori podatak da je naša ekipa u skupini bila sa tri od ukupno četiri polufinalista. Ipak naše mlade nade nisu se predale tu se odigrale tri utakmice „na nož“. Detono i Dubrava bili su prevelik zalogaj, no zato je pružen vrlo dobar otpor Minden koji je olako shvatio naše dečke te su se morali u zadnjim sekundama utakmice vaditi isključivo na individualnu kvalitetu. Drugog dana natjecanja za prolazak skupine našim mladićima igrala je isključivo pobjeda protiv ekipe Chemo profila. Nažalost oba dva seta završili su pobjedom ekipe Chemo-profila na zlatni gol.

„Nažalost izostanci nekoliko ključnih igrača i teški protivnici koštali su nas prolaza. Drago mi je da iz turnira u turnir igramo sve bolje.“ – rekao je Josip Topić, desno krilo BHC Sesvete.

Djevojke su ponovile uspjeh iz Zaprešića te učvrstile poziciju koja ih vodi na Final Four. U grupnoj fazi upisale su poraz od ekipe Kontesa Nera (0-2) i pobjedu nad curama iz Čakovca (2-0). U polufinalu djevojke se susreću s Dubravom i na nes(p)retan način gube utakmicu. U prvom setu smo propustili prednost od 13-10 (završilo 13-14 za Dubravu), a u drugom setu poraženi smo na zlatni gol. U borbi za treće mjesto ponovila se situacija identična onoj u Zaprešiću te su djevojke iz Detono Zagreba nakon raspucavanja osvojile treće mjesto.

„Malo je nedostajalo za medalju, ali to nije toliko bitno. Najvažnije je da se približavamo Final Four turniru i tamo ćemo sigurno pokazati svoje najbolje izdanje.“ – izjavila je Ana Anđelić, pivot ženske ekipe.

Sve tri ekipe u Ivaniću pokazale su dobru igru i čini se kako kvaliteta raste što se više približavamo vrhuncu sezone. Posljednji turnir PH Zagreb Open održat će se od na zagrebačkom jezeru Jarun od 29.6 do 2.7. Napomenimo to da u četvrtak (15.6.) u ranim jutarnjim satima naša ekipa putuje na jug Francuske na gdje će nastupiti na premijernom turniru u rukometu na pijesku u Francuskoj.

comments