Dobar početak PH – 2. i 4. mjesto u Zaprešiću!

08/06/2017

Prvenstvo Hrvatske otvoreno je prošlog vikenda turnirom u Zaprešiću. Zaprešić je od 2. do 4. lipnja po prvi puta bio domaćin jednog velikog turnira u rukometu na pijesku. Zaprešićko jezero Zajarki ugostilo je najbolje od hrvatskog rukometa na pijesku u muškoj i ženskoj kategoriji. Na prvom turniru PH pojavili smo se sa dvije muške i jednom ženskom ekipom.

Prva ekipa u turnir je startala neočekivano loše. Neočekivani porazi protiv White Boysa i druge ekipe Čakovca doveli su naše dečke do situacije da prolazak u četvrtfinale traže kao najbolja trećeplasirana ekipa. S te pozicije ždrijeb je prvu ekipu ponovno spojio s dobrom ekipom White Boysa. Ovoga puta vidio se veliki napredak u igri, mirnoća u realizaciji i zbog toga su se dečki iskupili za lošu igru u grupi te porazili dečke iz Splita bez velike nervoze. Posebno je bio dojmljiv prvi set koji je završio rezultatom 24-6 u korist naše ekipe. U polufinalu ponovno dolazi do susreta sa znancima iz grupe. Čakovec 2 ovoga je puta bio nemoćan protiv prve ekipe te su naši dečki rutinski izborili finale. Tamo su ih čekali stari znanci iz Detono Zagreba koju se se par tjedana prije okitili naslovom europskog prvaka. Nažalost još jednom je nedostajalo malo sreće, ali i iskustva da bi naši dečki pobijedili europske prvake.

„Nakon prvog dana skupili smo glave i odlučili biti jedni drugima biti podrška. Počeli smo igrati svoju igru i rutinski smo izborili finale. Tamo je ponovno malo nedostajalo da kući odnesemo zlato. Zadovoljni smo rezultatom prvog turnira PH i možemo slobodno reći kako smo napravili veliki korak prema Final Four turniru.“ – izjavio je Ivan Ćurković.

Druga ekipa na samom startu nije imala sreće jer ju je ždrijeb svrstao u vjerojatno i najtežu skupinu na ovom turniru. Grupa s Detono Zagrebom, Čakovcem i Sokolima bila je nepremostiva za naše mlade dečke. Unatoč sjajnoj igri ipak nisu uspjeli uzeti niti jedan set ekipi Čakovca što se kasnije ispostavilo pogubno za naše dečke. Ekipa Detona Zagreba bila je jednostavno predominantna da bi se naši dečki nosili s njom. No uspjeli poraziti Sokole nakon raspucavanja, ali nažalost set razlika koštala je naše dečke prolaska skupine.

„Nažalost teška skupina i malo neiskustva koštale su nas prolaska skupine. Mi smo među najmlađim ekipama na PH ali mislim da smo dokazali da svima možemo napraviti mnogo problema“– rekao je Ante Tomić, specijalist druge ekipe.

Djevojke su u svojoj drugoj godini na pijesku pokazale da su ozbiljne kandidatkinje za Final Four turnir. Sjajnim i uvjerljivim pobjedama protiv ekipa Zaprešića i Gardena djevojke su izborile polufinale. Tamo ih je čekala jedna od najboljih europskih ekipa WBHC Kontesa Nera. Cure iz Kontese ipak su bile prejake za naše djevojke. U utakmici za treće mjesto cure iz Sesveta su se susrele s ekipom Detono Zagreba. Prvi set je otišao na stranu cura iz Detona, dok su u drugom setu cure fantastičnom serijom golova i preokretom došle do raspucavanja. Nažalost cure tu nisu imale dovoljno koncentracije te je bronca otišla u BHC Zagreb.

„Nažalost, na kraju je nedostajalo malo sreće da dođemo do medalje. Ipak četvrto mjesto veliki je korak prema završnici“ –izjavila je Lucija Peraica.

Napomenimo još kako su naši igrači Romano Dizdar te Mario Lacković uvršteni u najbolju mušku, a Lucija Peraica u najbolju žensku postavu.

comments