Dečki slabi šesti, djevojke zadovoljile!

06/06/2016

Na prvi turnir Prvenstva Hrvatske, ohrabreni nastupom na ebt Finalsu, došli smo s visokim očekivanjima. No, muška ekipa nije bila na razini kada je bilo najvažnije i ispala u četvrtfinalu od domaćina turnira. Pomlađena druga ekipa završila je na osmom mjestu, no pokazali su da se na njih može računati u budućnosti.

U skupini sa BHC Dubravom, Sokolima, Chemo profilima i drugom ekipom BHC Čakovca završili smo kao drugi. Uvjerljivo smo porazili Chemo profile, a bez većih problema protekle su i utakmice protiv Sokola i BHC Čakovca 2, dok smo protiv Dubrave pokazali dva različita lica. Prvi set je odrađen odlično (20-12 u našu korist), no u drugom setu je Dubrava odigrala jako dobro i slavila s 24-16. Raspucavanje je završilo 10-8 za protivnike koji su bez poraza došli do finala turnira, gdje su nakon raspucavanja izgubili od Detona. Drugo mjesto u skupini značilo je da u četvrtfinalu igramo s BHC Čakovcem, domaćinom turnira. Prvi set je opet bio vrlo dobar, no u drugom setu se razbranio Benjamin Kovačević, koji je kasnije proglašen najboljim vratarom turnira, te su protivnici izborili raspucavanje. U raspucavanju nam je nedostajalo koncentracije i Čakovčani su slavili sa 7-2. U razigravnaju za plasman bili smo bolji od Chemo profila nakon raspucavanja, a nakon toga smo poraženi, također nakon raspucavanja, od White boysa. Druga ekipa završila je na osmom mjestu, a posebno dobro su odigrali utakmicu protiv White boysa gdje su izgubili nakon raspucavanja. Turnir je osvojio Detono, dok su susjedi iz BHC Dubrave bili drugi, a domaćin turnira BHC Čakovec uzeo je broncu.

Za mušku ekipu nastupili su: Dominik Marković, Ivan Udovičić, Ivan Ćurković, Matija Geštakovski, Mario Lacković, Klaudio Hranjec, Zvonimir Mišar, Romano Dizdar.

Djevojke su u pet utakmica upisale pet poraza, no u tri utakmice se to dogodilo nakon raspucavanja. Unatoč četvrtom mjestu, djevojke su pokazale da se u njima krije veliki potencijal. Samo mjesec dana nakon Jarun kupa, kada su djevojke prvi put stale na pijesak, već je vidljiv veliki napredak u igri. U prvoj utakmici turnira cure nisu imale sreće te su nakon raspucavanja poražene od Kontese Nera s golom razlike. U drugoj utakmici namučile su BHC Dubravu u prvom setu, koje su inače aktualne prvakinje Hrvatske. U trećoj utakmici uspjele su uzeti set curama iz Detona, a u raspucavanju je nedostajalo koncentracije. Dubravašice su zasluženo slavile protiv naših djevojaka u polufinalu, a u utakmici za treće mjesto opet smo se susreli s Detonom. I ovoga puta smo odigrali odlično te pobijedili u prvom setu, a nakon toga bili blizu da pobijedimo i u drugom. U raspucavanju je završilo 6-4 za Detonatorice. Golmanica Lucija Juroš bila je posebno inspirirana u utakmici za 3. mjesto i odličnim obranama držala ekipu u igri. Dubravašice su na kraju slavile u finalu nad Kontesom Nerom i krenule u još jedan pohod na osvajanje Prvenstva Hrvatske.

comments