Dečki 4., cure 5. na Jarun Kupu!

05/05/2017

Pjeskaška sezona tradicionalno je otvorena s Jarun kupom. Ove godine se turnir održavao od petka (28.4.) do ponedjeljka (1.5.) i to u 8 konkurencija. Mi smo imali žensku seniorsku ekipu, dvije muške seniorske ekipe te tri muške ekipe u mlađim dobnim uzrastima (1998., 2000. i 2004. godište), čime smo bili najbrojnija ekipa na turniru!

Dečki su prva dvije utakmice igrali bez gotovo čitave početne postave te su upisali pobjedu (2-0) protiv talijanske ekipe Cassino Gaeta, no nakon toga su izgubili (0-2) od odlične danske ekipe Hshop koja je na kraju osvojila drugo mjesto na turniru i koja je puna danskih reprezentativaca. Za odlučujuću utakmicu u skupini smo se kompletirali te bez većih problema pobijedili nizozemski TSHV Camelot rezultatom 2-0. Zadnja utakmica u skupini protiv BHC Rovinja, nove ekipe na hrvatskoj pjeskaškoj sceni, odrađena je rutinski (pobjeda 2-0). U četvrtfinalu smo odigrali dobru utakmicu protiv Nevažnih te izborili polufinale protiv Detono Zagreba koje se igralo u ponedjeljak prijepodne. Prvi set smo odradili vrlo dobro te smo zasluženo došli do prednosti od 1-0. U drugom setu protivnici su bili iskoristili našu crnu rupu od nekoliko neiskorištenih napada u nizu i izborili raspucavanje gdje je je odlični David Heningman obranio naša tri pokušaja i donio finale Detonu. U utakmicu za treće mjesto ušli smo malo indisponirani što su iskoristili naši rivali iz Dubrave i zasluženo osvojili treće mjesto u konkurenciji 20 ekipa. U najbolju postavu turnira izabran je naš Mario Lacković na poziciji desnog krila.

Djevojke su prije točno godinu dana prvi puta stale na pijesak i svoj prvi nastup završile bez pobjede. Prošlo je samo godinu dana, a već se pokazao veliki napredak u igri i rezultatu. Ždrijeb nas je smjestio u skupinu A s višestrukim prvakinjama europe – mađarskom ekipom Szentendrei N.K.E, BHC Dubravom (višestruke prvakinje Hrvatske), poljskom ekipom Pyrki Poznan, švicarskom ekipom Olympia 2020 te našom juniorskom reprezentacijom. Turnir smo otvorili pobjedom nad Poljakinjama od 2-0 (od iste ekipe smo izgubili 1-2 prošle godine u Ivanić Gradu), a nakon toga smo uvjerljivo pobijedile i juniorsku reprezentaciju. Zatim smo upisali poreze protiv ekipa koje su u konačnici igrale finale turnira – Szentendrei N.K.E. i BHC Dubrava. U zadnjoj utakmici morali smo pobijediti Švicarke, a to smo i učinili s rezultatom 2-0 te smo se plasirali među šest najboljih ekipa. U četvrtfinalu su prejake bile cure iz Kontese Nere te smo za 5. mjesto i prve ebt bodove igrali protiv nizozemske ekipe OHC ’01 (koje su nas prošle godine na Jarun Kupu porazile s 2-0). Odigrali smo još jednu dobru utakmicu i slavili s 2-0 te osvojili prve ebt bodove. Na turniru je nastupilo sedam djevojaka: Ana Anđelić, Lucija Bešen, Mihaela Bešen, Petra Bošnjak, Iva DominikovićIvana Marić i Lucija Peraica.

Nastupili smo na turnirima i u 1998. i 2000. godištu, a posebno veseli što nam se pridružilo nekoliko novih mladih igrača 2000. godište. Za prvi put su bili dobri, iako smo u obje generacije većinu utakmica igrali nekompletni (što zbog dvoranskog rukometa, što zbog preklapanja utakmica) te smo osvojili 4. mjesto u obje konkurencije. No zato su odlični bili dečki 2004. godište koji su nastupali u konkurenciji 2002. godišta. Nakon što su prošle godine nesretno ispali na Jarun kupu, a nakon toga osvojili Zagreb Open, ovoga puta osvojili su srebrnu medalju. Finale su igrali protiv stariji protivnika iz RK Libra Tehničar i nakon što je po jedan set pripao svakoj strani igralo se na zlatni gol gdje su više sreće imali protivnici. Nastupili su Noa Ćurković, Nikola Ivanković, Ante Marinić, Ivan Marić, Ante Šekelja, Borna Šnjarić i Josip Tomić.

comments