Cure namučile Dubravu, dečki tek četvrti!

13/06/2016

Proteklog vikenda igrao se drugi turnir PH u rukometu na pijesku. Domaćin je treću godinu zaredom bio Ivanić Grad, a turnir je okupio 11 muških i 8 ženskih ekipa.

Nastupili smo s dvije muške ekipe. Druga ekipa, koja je nastupila pod nazivom Centro Team Sesvete, upisala je dvije pobjede u grupi i izborila četvrtfinale protiv BHC Dubrava, gdje nije imala prevelikih izgleda. Ali, ipak vesele pobjede nad juniorskom reprezentacijom Hrvatske i drugom ekipom Čakovca. U istoj skupini našla se i prva ekipa koja je upisala tri uvjerljive pobjede protiv istih protivnika, ali i protiv naše druge ekipe. Utakmica protiv Detona igrala se u petak navečer, a protivnici su zasluženo slavili rezultatom 2-0. Ključna utakmica igrala se protiv White boysa u subotu navečer, a nama je nedostajao pivot Klaudio Hranjec, što se osjetilo u igri, jer se bilo teško nositi s visokim protivnicima. Prvi set smo vodili većinu vremena, ali su na kraju White boysi uzeli pobjedu nakon zlatnog gola. Drugi set smo odradili još bolje i uvjerljivo došli do raspucavanja. Tamo, isto kao i u Čakovcu, nedostajalo je koncentracije i nažalost smo izgubili rezultatom 1-2. U četvrtfinalu smo igrali protiv Chemo profila koje smo bez previše problema porazili 2-0, dok je u polufinalu protivnik opet bio Detono. Prvi set smo odigrali vrlo zrelo i pobijedili, dok su u drugom protivnici bili bolji. U raspucavanju presudilo je ponajviše iskustvo protivnika, ali i činjenica da smo zbog dva isključenja ostali bez Matije Geštakovskog, standardnog pucača u takvim situacijama. U utakmici za treće mjesto odigrali smo prvi set odlično, a drugi neprepoznatljivo u obrani i na kraju se opet prišlo raspucavanju gdje su Sokoli bili bolji.

Djevojke su se našle u skupini A, zajedno s poljskom ekipom Reflex AZS, ekipom Sovica (juniorska reprezentacija) i Detonom. Na turnir smo došli bez Ive Dominiković, što se osjetilo i u napadu i u obrani. Prvog dana igrali smo protiv Sovica od kojih smo izgubili nakon raspucavanja, a isti ishod bio je i nakon utakmice protiv Poljakinja koje su nedavno nastupile na ebt Finalsu u Grčkoj. U zadnjoj utakmici skupine Detono je slavio s 2-0. To je značilo da u četvrtfinalu igramo protiv BHC Dubrave – najtežeg mogućeg protivnika. Upravo u toj utakmici odigrali smo najbolje na turniru. Odličnu vratarku Luciju Juroš zamijenila je Dora Poljak koja je fantastično odradila svoj posao na golu. Prvi set smo vodili većinu vremena te ga bez previše drame priveli kraju, dok je drugi set završio pobjedom Dubrave za jedan gol. U raspucavanju je nedostajalo iskustva i treninga pirueta te su aktualne prvakinje Hrvatske prošle dalje.

Kratak osvrt ženskog turnira dao je trener Marko Ćurković:

“Iako smo bili hendikepirani izostankom lijevog krila koje zna piruetu, vrlo brzo smo se prilagodili nastaloj situaciji i uspjeli doći do kvalitetnih rješenja u napadu. Izuzev utakmice protiv Detona, mislim da su cure obrambeno odradile vrlo dobar posao, a to su odlično na golu popratile i Lucija i Dora. Posebno dobro smo odigrali protiv Dubrave, prvi set smo zasluženo pobijedili, a drugi smo bili također vrlo blizu. U raspucavanju je nedostajalo još cura koje mogu napraviti piruetu, ali to je stvar treninga i doći će to s vremenom, iako su cure pokazale napredak i u tom segmentu u odnosu na početak sezone.”

U reprizi finala iz Čakovca Detono je opet bio bolji od Dubrave nakon raspucavanja, a ovoga puta su i Detonatorice nakon raspucavanja slavile nad Dubravom.

comments